fredag 20 januari 2012

Födelsedagsmiddag

Idag firar vi födelsedag här under vårt tak. Överraskningsbesök i Flohult gjorde vår paleoinspirerade meny till en "baklängesmiddag", vi startade med efterrätten äppelpaj. Smuldegen gjordes på kokos, hackad mandel, mandelmjöl, smör och en gnutta socker, detta blandades till en deg och smulades över säsongens äpplen, som först stekts lätt i kanel och smör och sedan gräddades allt i ugnen. Enkelt och gott!

Fina födelsedagsblommor

Härliga svenska äpplen

Efter gästernas korta och för födelsdagsbarnet mycket överraskande besök var det dags för huvudrätten. Stekt ytterfile som serveras tillsammans med säsongens rödbetor som vi kokat och blandat med ädelost, knaperstekt bacon och rostade solroskärnor. Detta är en helt underbar rätt, lite vin till det så är både middagen och födelsedagen fulländad!

Vacker mat


Amarone

Dagens underbara väder, en helt spegelblank Lygnern
Magnus & Jenny

1 kommentar:

  1. Hej Jenny och grattis igen,
    Låter som att du fick eb bra födelsedag, trots maskinhaveri, hi, hi. SÅÅÅÅ typiskt.
    Vilken otroligt vacker solnedgång ni har - den är värd hur många maskinhaverier som helst.

    Kram till er

    SvaraRadera