lördag 17 mars 2012

En kaka till kaffet!

Så här till helgen är det alltid gott med en kaka till kaffet. Att baka enligt Paleo är inte alltid lätt men allt experimenterande i köket börjar ge resultat och idag bakade jag denna härliga mjuka kanelkakan helt enligt Paleo.

Mjuk kanelkaka a`la Paleo

Detta behöver du till en kaka:

6 ägg
120 ml kokosmjöl
120 ml smält kokosolja
3 msk honung
1 msk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk kanel

Lite smält kokosolja för att smörja formen och lite kokos att ströa den med.

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält kokosoljan.
  • Blanda ägg, kokosmjöl, kokosolja, honung, vaniljpulver, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
  • Mixa med stavmixer till slät smet.
  • Smörj och ströa formen.
  • Häll/ klicka i smeten i formen och jämna till den med en sked.
  • Grädda i ugnen i 35 minuter.
  • Ta ut kakan och låt den svalna något innan du vänder upp den.

Ät och njut!

Mjuk kanelkaka a´la Paleo

/ Jenny & Magnus

2 kommentarer:

  1. Hej Emma!

    Tack för att vi får inspirera dig! Kakan är riktigt smarrig! :)
    I vårt Paleoskafferi kan du hitta fler goda Paleorecept!

    Njut av god och naturlig Paleomat!

    /Jenny & Magnus

    SvaraRadera