torsdag 9 augusti 2012

Hallonkräm på Paleovis!

I går kväll njöt vi av nykokt hallonkräm med kokosmjölk. Helt underbart!

Jag har tidigare skrivit om problematiken med att koka kräm och inte kunna reda med potatismjöl. Då delade jag med mig av en god äppelkräm, där man kokar äpplen länge och väl med kokosmjölk för att få en tjockare konsistens.

Denna gången ville jag testa något annat och resultatet blev både krämigt och gott!


Hallonkräm på Paleovis!
2 portioner

Detta behöver du:

300 g hallon
2 bananer
1 tsk äkta vaniljpulver

Så här gör du:

  • Lägg hallonen i en kastrull
  • Skiva bananerna tunt och lägg även dessa i kastrullen
  • Smaksätt med vaniljpulvret
  • Låt det sakta koka ihop  till en slät kräm och rör då och då
  • Häll upp i en skål och låt svalna

Ät krämen kall eller ljummen med härlig kokosmjölk!

/Jenny

4 kommentarer:

  1. Vad använder du för sorts kokosmjölk?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tobias!

      Vi använder alltid Santa Marias extra creamy Coconutmilk på tetrapack. Det är den kokosmjölk som vi hittat i butikerna som är helt utan tillsatser och dessutom så föredrar vi tetrapack då konservburkar inne håller BPA som är farligt för oss.

      Ha en fortsatt fin kväll!

      Jenny & Magnus

      Radera
  2. Adela Persdotter4 mars 2013 kl. 14:33

    Tack! För en härligt inspirerande blogg :-)

    Kan man förvara denna kräm i kylen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Adela!

      Välkommen in Under vårt tak :)

      Vi är så glada över att du tycker om vår blogg. Det är roligt att kunna inspirera andra till ett liv med Paleo :)

      Givetvis kan du förvara krämen i kylskåpet. Om det är något annat du undrar över är det bara att fråga.

      Ha en fortsatt fin måndag!

      Jenny & Magnus

      Radera