tisdag 31 januari 2012

Vänliga människor!

Vi har länge letat efter stålgalgar på olika loppisar, auktioner och butiker men inte hittat något.

Efter lite tips från en blogg om att kemtvättar kan ha denna sortens galgar så gick vi in på Kemtvätten i Kinna och frågade om de möjligen hade några att sälja. Vi möttes av en mycket trevlig kvinna som genast gick för att leta efter några och när hon kommer tillbaka lämnar hon över galgarna och säger - varsågod, ni behöver inte betala för dessa! Vad glad man blir av vänliga människor, det var inte bara oväntat utan också oerhört snällt gjort. Vi har sökt och sucktat efter dessa ett tag nu och så får vi flera stycken helt gratis! Tack, tack, tack!


Det kommer snart yttligare ett inlägg om dessa stålgalgar!

/Jenny & Magnus

måndag 30 januari 2012

Skidor

Årets första skidtur är nu gjord! Mötte upp min vän Fredrik i Hindås på elljusspåret som är fint spårat och där pågick även tillverkning av ny snö för fullt.

Spåret är 2,5 km och vi tog fyra varv, det känns verkligen i armarna. Inte van vid att staka, får nog träna armarna mer. Men roligt var det och förhoppningsvis kommer många fler tillfällen i vinter. Fredrik tog extravarv när jag åkte hemåt, stark kille.

Bilen är packad med skidorna

Snökanon

Hindås har en fin anläggning med flera olika spår

Utrustningen

Fredrik

Vasaloppsskidorna

Lite mörka bilder men det kompenseras med hur roligt vi hade!

/Magnus

lördag 28 januari 2012

Loppis och tyglager!

Vad gör man en kall och grå lördag så här i slutet av januari? Här hemma under vårt tak tyckte vi att en lördag med loppisbesök vore härligt. Så vi packade in oss i bilen för att se vad vårt närområde hade att erbjuda när det gäller loppisar! Första loppisen var stängd, andra lika så och vi började fundera vad är detta?? Men på tredje stället var det öppet!! Men till vår stora besvikelse sålde dom bara diverse hästprylar. Eftersom vi inte har någon häst och inte tänker skaffa oss någon inom en nära framtid vände vi på klacken och gav oss åter ut på vägarna i jakt på en loppis med "något" bredare utbud. Vi kom så småningom fram till Skene där vi äntligen hittade en LOPPIS som var öppen och full med prylar och möbler det var Rumänienhjälpens loppis. Vi gjorde följande inköp!


Vi har svårt att inte köpa bakformar när vi ser dom!

Dom är ju både vackra och användbara!

Vi ser fram emot att få servera något gott ur denna fina porslinsgrytan.

Ett hemligt objekt som nu står i snickerboa...
Vad kan det vara?
Glada över loppisfynden gav vi oss åter iväg på jakt efter nya fynd! Men till Rumänienhjälpens loppis kommer vi att återvända snart igen.
Klockan började nu bli ganska mycket och vi insåg att vi kanske inte skulle hitta några fler öppna loppisar men när bilen nu ändå rullade mot Fritsla så bestämde vi oss för att stanna till på Fritsla Tyglager En härlig butik som verkligen är värd ett besök. Vi lät oss inspireras och köpte denna fina skylt som ska få en plats i vårt sovrum.

Tack finaste Morfar Gösta för födelsedagspresenten!

Vi har har haft en härlig lördag!
Hoppas din/er dag har varit lika fin som vår!

Jenny & Magnus

fredag 27 januari 2012

Långtur

Idag tänkte jag inte alls spring speciellt långt men det ena gav det andra och rätt som det var befann jag mig på elljusspåret i Sätila. Har aldrig varit där tidigare och som (relativt) nyinflyttad så är det roligt att upptäcka nya vägar och möjligheter i sin hemby. Har hört från bekanta att spåret är ovanligt kuperat och nog var det så, det var till och med svårt att hitta ens lite flackare delar. Men det var fantastiskt roligt att springa spåret och här kommer säkert flera av mina rundor att hamna. När jag får upp konditionen, fram i vår någon gång, så kanske man till och med kan göra lite bra tider...

Det har varit minusgrader ett tag nu men Lygnern är fortfarande i princip isfri, det har börjat frysa i lilla ån som rinner ut i sjön samt i vissa vikar och fantastiska istappar hänger på bergväggen intill vattnet vid Flohults strand. Vi har det otroligt bra som bor där vi gör och har tillgång till en så underbar natur.

Ån har frusit

Mäktigt med alla istappar

Vackert


Tapparna hänger över berget

"Cool"

Tryggt med dubbade skor

Svallis över min springväg

Vinterväg

Lygnerns strand, bakom udden till vänster bor vi

Konstinstallation

Fantastisk brygga

Här hittar till och med jag

Backigt elljusspår

På väg hem

Magnus

tisdag 24 januari 2012

Snö, is och dubbar

Ett steg efter det andra, så enkelt, så härligt och så underbart för både kropp och själ. Att kunna ge sig ut och springa oavsett väder, temperatur och underlag är fantastiskt skönt. Idag har det tassats iväg på en runda med snö och is under fötterna. Mina älskade barfotaskor har fått stanna hemma, idag blev det till att klä fötterna med Icebugs. Tryggt med dubbade skor, en otrolig skillnad mot "vanliga" skor när det är halt ute. Dubbarna greppar underbart i isen och man kan slappna av helt i sin egen löpning.

Icebug med fina dubbar som ger ett fantastiskt grepp

Fantastiskt vacker vy från "vår" brygga i Flohult

Snökristaller

Isen har precis börjat lägga sig

Det är inte bara jag som är ute och springer



Det har bildats en liten ö längst ut på stranden,
precis här paddlade jag kajak förra veckan

Magnus


måndag 23 januari 2012

Helgminnen

Så här första dagen på en ny arbetsvecka ser vi gärna tillbaka på helgen som varit. Vi minns en helg då vi höll kalas, installerade en ny diskmaskin (då den gamla drog sin sista disk), lekte i snön som föll, hade det skönt i solen, gick på picknick och njöt av att vara lediga! Med dessa bilder vill vi dela med oss av vår helg.












Skönt att det är helg snart igen!

Jenny & Magnus

söndag 22 januari 2012

Svartrot

Svartrot är en utav säsongsråvarorna för januari, en råvara jag sett i butiken men aldrig vågat mig på att köpa eller tillaga. Men eftersom vi skulle bli lite bättre på att använda oss av säsongens råvaror och se möjligeten att våga utmana oss själv ska vi i dag under vårt tak tillaga och smaka på svartrot!


Så kvällens middag som är plommonspäckad fläskkarré med kokta morötter (säsongsråvara) och gräddsky ska få tillbehöret baconlindade svartrotsbuketter med timjan!

Baconlindade svartrotsbuketter med timjan

2 portioner

1 påse svartrötter
1 citron
baconskivor
timjanbuketter (går säkert lika bra med te.x. rosmarin)
flingsalt
svartpeppar
olivolja


Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skala svartrötterna, skär dem på hälften (eller i tre delar, beroende på längd) och lägg i en kastrull med vatten och saften från citronen.
Koka i ca 15 minuter.
Bunta ihop några stycken tillsammans med en timjansbukett och bind ihop bunten med en skiva bacon.
Lägg ut buntarna i en ugnsfast form, ringla över olivoljan, salta och peppra.


Rosta i ugn tills baconet blir gyllenbrunt.

Smaklig måltid!

Jenny & Magnus