Så här dagen före våffeldagen gör vi ett litet test på två olika sorters våfflor vars recept vi hittat på nätet. Mandelvåfflor som vi hittat på
Birgitta Höglund´s Mat och Paleovåfflor som vi hittat på
Jonnas recept.
Birgitta Höglund`s blogg brukar vi besöka titt som tätt då det finns mycket att inspireras av i hennes mat. Hon är medförfattare till boken
LCHF för seniorer och har den senaste tiden hjälpt till att utforma menyn till Restaurang priMaten, en LCHF/Paleo restaurang som öppnar i Uppsala under våren.
Jonnas receptblogg vet vi inte så mycket om förrutom att hon har en hel del Paleorecept.
Detta blev resultatet av vårt lilla våffeltest.
Mandelvåfflor
En god våffla med mycket smak. Våfflan är frasig och smakade mer.
Ingredienser: Ägg, grädde, mandelmjöl, fiberhusk,
bakpulver, salt och smör.
Paleovåfflor
En ganska neutral våffla när det gäller smak.
Våfflan var inte frasig men helt ok.
Ingredienser: Ägg, kokosmjöl, kokosmjölk, kokosolja, bakpulver och banan.
Förutom skillnaden att Mandelvåfflan bakas på mandelmjöl och Paleovåfflan på kokosmjöl så innehåller Mandelvåfflan också mejeriprodukter som man enligt Paleo ska undvika. Men vi är eniga här Under vårt tak om att Mandelvåfflan var godast.
Vi får experimentera vidare i vårt kök för att finna den rätta Paleovåfflan.
Men när suget blir för stort får det enligt oss, i nuläget, bli en Mandelvåffla!
/Jenny & Magnus