måndag 2 juni 2014

Blåbärssmoothies med banan och kokosmjölk


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Blåbärssmoothies med banan och kokosmjölk”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

5 kommentarer:

 1. Jättegod! Sonen tyckte dock den var stark!? Där ser man vilken skillnad det är på barns och vuxnas smaklökar! ^^
  En sak som jag skulle vilja be er ha i åtanke som förbättring: Skriv ut näringsinnehåll och energi-värde för era rätter. Som jag har förstått det så räknas inte kcal inom paleo men det kan ändå vara nyttigt i början. Eller som i mitt fall, jag heltidsammar och har precis gått från att äta miserabelt till att äta nyttigt och sockerfritt - så nu har jag börjat bli orolig för att faktiskt få i mig för LITE energi istället... Har ni några tips hur jag kan tänka för att slippa räkna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Du har helt rätt, man räknar inte kalorier, kolhydrater eller liknande inom Paleo. Vi kommer inte att skriva ut näringsinnehåll eller energivärde till våra recept, men om du är nyfiken så finns en sida som heter http://matkalkyl.se/livsmedel.php och här fyller du bara i det livsmedel som du är nyfiken på så kommer ett mycket detaljerat "svar".

   Varför tror du att du får i dig för lite energi? Märker du något fysiskt eller är det en känsla?

   När man går från "vanlig" kost till Paleokost så är det alltid en övergångsperiod på en månad eller flera och under den tiden anpassar sig kroppen till den nya kosten. Man kan då uppleva orkeslöshet, illamående, trötthet och till och med sjukdomssymptom... Detta kommer att gå över när kroppen "förstår" att den ska gå från sockerdrift till fettdrift.

   Om man känner sig dålig kan det vara både vätske- och saltbrist, man släpper vätska vid övergången och det drar med sig salter ur kroppen. Drick gärna extra med vatten och ta ett glas med ungefär en tesked havssalt per dag så bör det kännas bättre.

   Men det är svårt för oss att ge konkreta kostråd på den informationen vi har just nu.

   Hoppas i alla fall att detta varit till lite hjälp.

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Hej, en dum fråga kanske...
  Men kokosmjölk är det den varianten som man köper i Thaihyllan på burk eller finns det en variant i mjölkkylen också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen dum fråga Lisa!

   Vi köper kokosmjölk i tetrapack, Santa Maria´s Extra Creamy Coconutmilk. Den innehåller inga tillsatser och har en hög andel kokos, dessutom är den fri från giftet BPA som tyvärr ofta finns i konserver.

   Lycka till.

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Just det - den brukar stå i Thaihyllan (INTE i kyldisk).

   Magnus & Jenny

   Radera