onsdag 11 juni 2014

Sötpotatis pommes


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Sötpotatis pommes”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

8 kommentarer:

 1. Sötpotatis är fantastiskt gott. äter det faktiskt till frukost varje dag i form av klyftor. Till detta lax, kyckling eller lever. Låter kanske krångligt på morgonen men det är det faktiskt inte. Allt in i ugnen i samma form 30 min.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter helt underbart! Bra frukosttips!

   Tack

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Tack för en underbar receptbank! Undrar en sak; är det ok att äta groddar av mungbönor o alfaalfa enligt paleo? //Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Lite trixig fråga, ja och nej. Groddar är allt frön, bönor, spannmål eller nötter som börjat gro. Alltså är vissa ok och andra inte. Spannmål och baljväxter ingår inte i Paleo så dessa går bort, men övriga är ok.

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Svar
  1. Vi håller med, helt underbart gott!

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Hej!
  Tack för ännu ett ubderbart resept, smakade som väntat väldigt gott. Jag har en fråga till er, jag älskar att äta enligt paleo men är naturligt smal och jobbar på att gå upp i vikt. När jag nu äter paleo har jag väldigt svårt att uppnå viktuppgång så jag har nu laggt till färskpotatis för att få i mig mer kolhydrater. Har ni några tips till mig. Skulle ju vilja äta paleo helt :) tack för en toppen blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Tack. Ja sötpotatis är väldigt gott och går att göra mycket på.

   Får man fråga om du tappar vikt på Paleokosten?

   Just vanliga potatis är lite av en gråzon inom Paleo, vissa anser att det är ok medan andra tycker att det är ett no no. Vi äter inte potatis på grund av att det är en relativt ny vara, kanske 400 år gammal.

   Om du tänker på kolhydratinnehållet så har sötpotatis ungefär 20 g kolhydrater medan potatis har ungefär 16 g, så ur den aspekten skulle sötpotatis vara bättre för dig. Potatis har däremot mer stärkelse och det är inte jättebra för kroppen, sötpotatis betydligt lägre - så även där är sötpotatis bättre alternativ.

   Tränar du mycket? Av vilken anledning vill du gå upp i vikt (är du underviktig)? Hur äter du Paleo?

   Det är lite svårt att ge råd på den informationen vi fått.

   Magnus & Jenny

   Radera